Google Custom Search


ONTDEK
DE NATUURGIDS
IN JEZELF!

Wil je graag groepen begeleiden in een natuurgebied in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan ben je bij Natuurpunt CVN aan het juiste adres voor de cursus Natuurgids.

 

De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt verschillende natuurgebieden zoals Heibos, de Getevallei, het Vinne, Doysbroek, Begijnenbos en tal van andere natuurgebieden. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

OPZET
De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies.
De activiteiten worden gespreid over één jaar zodat je de natuur in elk jaargetij leert kennen.

PRAKTISCH
De activiteiten gaan door op donderdag van 19u30-22u30 en op zondag van 9u00-12u00.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen activiteiten. De eerste bijeenkomst is op 14 september 2017 en de afronding is in juni 2018.

INSCHRIJVEN en MEER INFO
Inschrijven en meer info: www.cvn.natuurpunt.be.
Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je € 216. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je € 180.

FOLDER en AFFICHE
Download: folder - affiche