Google Custom Search


Dag van de Natuur 2010 in Velpe-Mene

Snoekengracht Boutersem

Zaterdagnamiddag 20 november 2010

Afspraak: vanaf 13u30 Snoekengracht
ingang Stationstraat en dan pijlen volgen

Laarzen en werkhandschoenen zijn aanbevolen. Dit is een werknamiddag en geen excursie.

Info:Georges Buelens georges.buelens@telenet.be of natuurpunt@velpe-mene.be

 

De Dag van de natuur is een klassieker binnen de Natuurpuntwerking: vrijwilligers steken zelf de handen uit de mouwen steken en komen een dagje meewerken. Dit jaar mikken we op de deelname van de jeugdbeweging  en een grote groep volwassenen. De Snoekengracht is een naam als een klok in de geschiedenis van het natuurbeheer in Oost-Brabant. Nu laten we in dit historische gebied de Dag van de natuur doorgaan. Sinds 1976 is er ononderbroken elk jaar gemaaid door een team van vrijwilligers. Zelfs in de winter wordt er gewerkt. In de Snoekengracht gebeurt ook educatief natuurbeheer. Jaarlijks komen een viertal scholen een dagje werken en dit al gedurende een hele generatie. Bij wie naar school gegaan is in Boutersem, Korbeek-Lo en Roosbeek moet er wel een belletje rinkelen als ze de naam Snoekengracht horen. De Dag van de natuur is de gelegenheid om nu als volwassene een half dagje terug te keren naar de Snoekengracht en er te komen werken. De jeugdbeweging van Boutersem heeft al toegezegd. Er is voorzien in een natje en een droogje.


Dag van de natuur

"Dag van de Natuur" in Velpe-Mene: afspraak op zaterdagnamiddag 20 november 2010 in de Snoekengracht Boutersem, om 13u30 aan ingang kant Station Vertrijk.
De "dag van de natuur" is een klassieker binnen de Natuurpuntwerking, waarbij vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen steken en een dagje komen meewerken.
Dit jaar mikken we op de deelname van de jeugdbeweging en een grote groep volwassenen.
"De Snoekengracht" is een gekende naam als natuurreservaat in de geschiedenis van het natuurbeheer in Oost Brabant. Nu laten we in dit historisch beladen gebied de dag van de natuur doorgaan. Sinds 1976 wordt er jaarlijks gemaaid. Ononderbroken door een team van vrijwilligers, maar ook in de winter wordt er gewerkt.
De Snoekengracht is ook het kader van natuureducatief natuurbeheer. Jaarlijks komen leerlingen uit een 4-tal scholen een dagje werken en dit al gedurende twee decennia. Bij wie naar school ging in Boutersem, Korbeek-Lo en Roosbeek moet er wel een belletje rinkelen als ze de naam "Snoekengracht" horen.
Welnu, de dag van de natuur is de gelegenheid om als geïnteresseerde, zelf een half dagje in de Snoekengracht te komen werken.
De jeugdbeweging van Boutersem heeft al toegezegd om mee te komen werken. Er is een natje en een droogje voorzien.
Beheerde natuurgebieden zijn de schatkamers van onze biodiversiteit.

Opgelet: het is een werkdag, geen excursie. Laarzen en werkhandschoenen zijn aanbevolen!

Meer info: natuurpunt@velpe-mene.be


 

Beheerde natuurgebieden zijn de schatkamers van onze biodiversiteit.