NIEUWSBRIEF VELPE-MENE 2006/   5 van 10 april  : verschijnt tot de Walk Vissenaken wekelijks

 Uitnodiging receptie en mini-symposium, nordic walking, toelichting partners  en de gezinsactiviteiten.

Briefing voor de wandelingen en landschapsposten vrijdag 14 april om 19u, napraten en verdere briefing alle medewerkers om 21 u in de kronkel

 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Alle   actieve leden zijn uitgenodigd op de receptie en het mini-symposium bij de Walk for Nature Vissenaken 2006. Beelden van het mini-symposium en de receptie vind je onder de bijgevoegde klik.

  Volgende punten zullen toegelicht worden tijdens het mini-symposium:

  -          Natuur en landschap als kans voor een streek: kansen en dreigingen voor natuur en landschap in het ruilverkavelingsgebied Vissenaken. De Verklaring van Zoutleeuw als hefboom voor meer en duurzame natuur.

  -          Ruimte voor een kwalitatief en boeiend landschap ook in het agrarische gebied. Samen durven denken over de toekomst van ons landschap. Een brede en open natuurbeweging in samenspraak met de Gemeenten als kans voor het landschap.

  Voor het symposium aanmelden: Christine.Daenen@natuurpunt.be

   Samenwerking met Gezinsbond en Gezinssportfederatie bij de Walk for Nature 2006  

   

   

  Initiatie Nordic Walking met de Gezinssportfederatie op de Walk for Nature Vissenaken en Averbode.

  De Gezinsbond is partner voor de Walk for Nature. Ook de Gezinssportfederatie doet mee en zal op de verschillende walks een initiatie ‘ Nordic Walking’ geven. Kom hiermee kennismaken in Vissenaken op 23 april om 10 u en 13u30. Natuurpunt heeft voor de 'walk for nature' met de gezinsbond een zeer goede partner. Samen met de gezinsbond willen we er een kwaliteitsvolle dag van maken voor alle gezinnen. Natuur om te ontdekken, om te verwonderen, om te ontmoeten vindt de Gezinsbond trouwens een belangrijk item. Ze willen dit als boodschap mee uitdragen door te participeren aan de Walk For Nature. De gezinsbond zal de evenementen mee ondersteunen in haar communicatie en naar de omkadering op het terrein. De leden van de gezinsbond hoeven net als de leden van natuurpunt slechts 1€ te betalen voor deelname ipv 3€, voor kinderen jonger dan 12 is het gratis. http://gzbgwleuven.oletr.net/walkfornature2006/walkfornature_detail.htm 

   

  Nordic Walking werd ontwikkeld op basis van de technieken van het ‘langlaufen’. Het is al geruime tijd de methode voor Nordic Skiing’ teams om tijdens de zomermaanden te kunnen trainen. In 1997 werd het in Finland als sportvorm voorgesteld. Nordic walking is bij ons op de eerste plaats een perfecte sport voor iedereen die aan beweging wil doen en niet wil gebonden zijn aan vaste trainingstijden. Op de Walk for nature kan je kennismaken met deze sport. De gezinssportfederatie stelt ‘Nordic walking Poles’ speciaal voor deze sport uitgevonden stokken en een monitor ter beschikking voor een eerste initiatie. Start eerste initiatie om 10 u. Wees goed op tijd.

   Hieronder enkele beelden die het unieke karakter van de walk als brede gezinsactiviteit in de kijker plaatsen:

       Boven vanop de watertoren , een voorbeeld van moderne architectuur en een landschapsmarker geven Robin Guelinckx en Koen Abts een toelichting over het landschap van Hageland, Haspengouw en Kempen. Enorme vergezichten tot in de Kempen en de Maasvallei. Enkel voor de deelnemers van de wandelcircuits, ' s namiddags.

   

  Rainbow Ark met Kapitein Wouter Poppenkast

  Greenpeace heeft zijn Rainbow Warrior.
  Kapitein Wouter bouwde zijn Rainbow Ark.
  Aan boord van dit merkwaardige vaartuig zijn enkele dieren aanwezig die graag vertellen, vooral aan mensenkinderen. Ben je nog geen 10 jaar, mis dan op de Walk For Nature Vissenaken 2006 op 23 april 2006 de kans niet om te luisteren naar hun verhaal over zorg en bescherming. 
  Afspraak met kapitein Wouter om 16u00.

  Terug...

   

   

   

   

   Walk for Nature Vissenaken  2006

  Zoektocht voor de jeugd  met als thema Vleermuizen 
  Afdrukbare affiche:
 • http://www.vissenaken.be/rdbv/walk4nature/WfNaff-A4-LQ.pdf

 •  

   

  Vorig jaar in Hoegaarden was een van voltreffers een zoektocht voor de jeugd uitgestippeld door Katrijn Vanden Driessche.Ook dit jaar zullen de jongeren zich op  hun eigen ritme kunnen uitleven tijdens de wandeltocht.Dit jaar  heeft Katrijn een zoektocht  uitgestippeld  over vleermuizen. Muizen die 's nachts vliegen boezemen mensen nog steeds angst in. Vele bijgeloven gaan nog steeds de ronde. Het ene verhaaltje is wat minder erg dan de andere maar toch er bestaan nog veel misverstanden over. Door de zoektocht proberen we het leven van een vleermuis te schetsen zodat het kippe-vel-gevoel,als je ze ziet vliegen bij valavond, weggaat. Tijdens de W4N gaan de kinderen korte teksten vinden over de vleermuis, geïllustreerd met mooie foto's. Aan de hand van die teksten kunnen ze de vragen oplossen. Hopelijk kijkt iedereen 's avonds met ogen vol van verwondering naar onze beschermde diersoort.

   

   

   

   

   

   

    Tiense Straatmuzikanten zullen vanaf 16u ook present zijn om de walk op te luisteren .

   

   

    •  
  De afdelingsvergadering voorzien voor vrijdag 14 april in de CC De Borre wordt vervangen door een briefing van de gidsen en medewerkers van de walk. Robin geeft toelichting voor de gidsen voor de wandeling, we geven toelichting bij de landschapsposten. Vertrek 19 u Kerk St Pieters te Vissenaken. Vanaf 21 u is bij een biertje in de kronkel nog het informeel overlopen van het draaiboek en bijpraten.