Open monumentendag in Bierbeek
Van Katspoel tot Weterbeek: Uniek landschappelijk monument

Zondag 11 september 2005

Vertrek: doorlopend vanaf 14u Katspoelhoeve

Tevens kinderactiviteit vertrekkend om 15.00 u

Ter gelegenheid van Open Monumentendag organiseert Natuurpunt Bierbeek “Vossenhol” ism de toeristische dienst van de gemeente een verkenning van het landschap tussen Katspoel en Weterbeek.

Vanaf 14u starten vanuit de Katspoelhoeve doorlopend landschapsverkenningen en is er achteraf de mogelijkheid om in het kader van de Katspoel na te genieten met een natje en een droogje.

In mei 2004 raakte bekend dat dit unieke landschap op de lijst stond als mogelijk ‘ permanent circuit voor motocross en lawaaisporten ‘; iets later werd dit landschap ook op de lijst gevonden voor mogelijke slibopslag. Er volgde een suksesvolle actie ook in samenwerking met milieubeweging, landbouworganisaties en gemeente Bierbeek. In de nota die een jaar later voorligt komt dit terrein niet meer voor als potentieel terrein voor geluidsporten. Bij de terreinen voor slibopslag zou het ook afgevoerd worden. Niets is echter nog definitief of officieel beslist. Waakzaamheid blijft dus geboden maar ook een samen terugblikken op de goede samenwerking bij de actie kan wel tijdens deze open monumentendag.. Tijdens deze open monumentendag genieten we van dit landschap en zijn we achteraf de gast op de Katspoelhoeve.

De Katspoelhoeve ligt aan de brug over de E40 tussen de Waversesteenweg in Neervelp en de Lovenjoelsestraat op de Brempt in Bierbeek.

Info: Esther.buysmans@telenet.be
Tel. 016 46 23 36