Verslagen: activiteiten van de kleurencampagne


5 juni Velpevallei en omgeving Paddenpoel:
Van wulpen en knolsteenbreek


Het was die avond ideaal wandelweer. Er kwamen 55 mensen een bezoekje brengen aan de Paddenpoel dat er op zijn best bij lag. Het verschil met de omliggende weilanden was overduidelijk: de Paddenpoel was geel gekleurd van het streepzaad en rood van de koekoeksbloemen. Jorg,Hugo en André leidden de bezoekers rond om het gevoerde beheer toe te lichten en achteraf kon met een drankje nog wat nagepraat worden . Vier nieuwe leden lieten zich inschrijven. De meisjes op de foto hadden een blad van klit geplukt om als zonnescherm te gebruiken.

Tijdens de voorbereiding: het gebied ligt er prachtig bij en wacht om getoond te worden. Overal waar er kleur is in de vallei gaat het om percelen beheerd door Natuurpunt of meidoornstruwelen. Op percelen die sinds een paar jaar beheerd worden breidt de knolsteenbreek, de margriet, het zenegroen en zovele andere soorten uit. In de langer beheerde percelen bloeien dan zeeën van knoopkruid, tormentil. Karwijselie breidt sterk uit. Natuur kleurt je buurt. Inzet voor Natuur kleurt je leven.


29 mei Blauwschuurbroek
(activiteit buiten de kleurencampagne)

12 deelnemers15 mei Snoekengracht in Vertrijk-Boutersem:
meer dan zesduizend brede orchissen in de steeds kleurrijker hooilanden.


Meer dan 18O deelnemers. ROB-tv kwam filmen. 9 gidsen hebben de mensen rondgeleid met verschillende circuits. Dank aan de gidsen: André Roelants, Luc Mesmans, André en Pieter Van Ormelingen, Jocelyne Dobbels, Esther Buysmans, Georges Buelens, Frank Claessens, Robin Guelinckx. Dank ook aan Andre Roelants voor het aanbrengen van de (plastieken) tafel en een 12 tal tuinstoelen. Idem aan Esther voor het aanbrengen van de drank. Dank ook aan de ledenwervers. 12 nieuwe leden hebben zich na de wandeling ter plekke aangemeld. Systeem van dagkaarten van 1€ voor de niet-leden werkt. Naast de brede orchis werd ook de rietorchis gezien. Dit wordt een echte klassieker voor de streek met gezellig napraten.13 mei Aardgat aan de rand van Tienen:
honderden brede orchissen en bosorchissen.

Meer dan 70 deelnemers. Zeer geslaagde activiteit. Vele nieuwe mensen die via de folder rechtstreeks lid werden. Ter plaatse 3 nieuwe leden. Vele enthousiaste mensen. Dank aan de gidsen: Eddy Sterkendries, Roland Grugeon en André Roelants. Dank ook aan Esther Buysmans voor de bevoorrading van de dranken. Gezellig nagepraat met een hele groep tevreden mensen.