Ontmoeting aan de oevers van de Schoorbroekbeek

Wil je een taalgrensoverschrijdende en nog gave vallei ontdekken vanaf de bron tot aan de samenvloeiing? Dat kan tussen 25 juni en 10 september aan de Schoorbroekbeek,die vloeit van het Waalse dorpje L 'Ecluse (Beauvechain)naar het Natuurpunt-reservaat Rosdel in Hoegaarden. Het wordt een heel bijzondere ervaring want je kan er niet alleen de schoonheid van de natuur en het landschap bewonderen maar ook van artistieke creaties die in dialoog met die speciale omgeving zijn gemaakt,en ter plekke in de vallei zullen staan opgesteld. Tegelijkertijd kan je kennismaken met het natuurinrichtingsproject Schoorbroek van Natuurpunt Velpe-Mene .De feestelijke opening van het evenement vindt plaats op 25 juni.

Aan Waalse kant gaat het initiatief uit van Centre Culturel du Brabant Wallon,samen met het Centre Culturel de la Vallée de la Néthen en Action Environnement Beauvechain asbl.Natuurpunt Velpe-Mene werkt graag mee aan dit project dat tot doel heeft de culturele uitwisselingen tussen partners van beide gewesten te bevorderen. En een project van integraal waterbeheer en zorg voor natuur en landschap in de kijker te stellen .Andere partner aan Vlaamse zijde is het Cultureel Centrum De Borre van Bierbeek.

Een bewegwijzerd parcours voert de bezoeker doorheen de beschermde vallei van de Schoorbroek en laat hem de kunstwerken ontdekken die speciaal voor deze omgeving gemaakt zijn door de artiesten Didier Neeffs en Toni Di Napoli.

De dag wordt afgesloten met een optreden van de folkgroep Laïs die traditonele muziek a capella ' brengt, gevolgd door een hapje: van 16u30 tot 17u30 in de schuur van de Ferme Evrard in L 'Ecluse. zal deele zomer vrij toegankelijk zijn tot en met het weekend van 9 en 10urimoine ' en de Vlaamse Open Monumentendag.

zondag 25 juni 2006

13u30 -18u00
16u30:

Trefpunt: Ferme Evrard
Rue de la Cabourse n ° 10, L 'Ecluse (Sluizen)-Beauvechain

Extra voordeel voor Natuurpunt-leden:

wandeling
€ 1,00 ipv € 3,00
gratis voor kinderen onder 15 jaar

wandeling,,concert en hapje
€ 12,00 ipv € 15,00

concert en hapje
€ 10,50 ipv € 13,00
Reserveren verplicht voor het concert

drank en versnaperingen
doorlopend te bekomen aan het trefpunt

concert
In de schuur van de Ferme Evrard,waar de concertgangers ook de panoramische foto 's van Daniël Stolz kunnen bewonderen

 

 

Het volledige programma en de beschrijving van het parcours kunnen op aanvraag bekomen worden vanaf 1 juni bij de culturele centra die zich tevens met de inschrijvingen belasten en het verstrekken van bijkomende uitleg
• Centre culturel du Brabant wallon, tel: 010 61 66 06 – fax: 010 61 57 42 – e-mail: contrat.riviere@ccbw.be
• Cultureel Centrum De Borre, tel: 016 46 14 00 – fax: 016 46 20 27 – e-mail: cc@deborre.be