Welkom op de site van Natuurpunt Kern Tienen (afdeling Velpe-Mene, Oost-Brabant)

 

Overzicht... klik

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief: klik hier… en blijf op de hoogte
van onze activiteiten en natuurweetjes uit deze streek!

 


N.a.v. de opgelegde maatregelen van de overheid i.v.m. het coronavirus is het mogelijk dat sommige activiteiten afgelast worden. Op onze webkalenders, Facebookpagina's en Uit in Vlaanderen vind je de meest actuele info.

Strengere controles op loslopende honden

Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden onaangelijnd loslopen. Daarom gaan de boswachters van het ANB harder optreden en boetes uitdelen. Lees meer...

< meer activiteiten: zie kalender van Natuurpunt Velpe-Mene >


Dier in nood? Bel Animal Rescue Service: 0499 89 98 99 - animalrescueservice.be


De natuur als goede buur

Overal bewijzen dieren hun nut. Vogels houden insectenplagen onder controle, roofdieren houden het knaagdierenbestand in toom en samen geven ze de biodiversiteit een flinke duw in de rug.

De natuur in Vlaanderen doet het goed de laatste jaren, maar de heropleving van zoveel natuurschoon heeft ook mindere kanten. Zo komen veel dieren op zoek naar voedsel erg dicht bij de mens.
En soms... hebben ze het op jouw eigendom gemunt.
Onder andere aangepikt fruit, kaalgevreten akkers en dood pluimvee maken van schade door wild en beschermde soorten een actueel thema. Gelukkig bestaan er heel wat maatregelen die schade door dieren kunnen voorkomen. Zo kunnen we genieten van de natuur als een goede buur, met wie het fijn samenleven is. Lees meer... (Bron: Agentschap Natuur en Bos)


 

 

 


Ons Natuur.Café De Gors
in Vissenaken, open: