Google Custom Search


Natuurpunt Velpe-Mene @ HomeGoogle Custom Search


Op 27 en 28 augustus organiseert NATUURPUNT samen met de vleermuizenwerkgroep en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in Vlaanderen de Nacht van de Vleermuis. In heel Europa staat dat weekend in teken van vleermuizen en vleermuisbescherming. Hét uitgelezen moment om kennis te maken met deze mysterieuze vliegende zoogdiertjes. Overal in Vlaanderen nemen ervaren gidsen je mee naar de boeiende wereld van de vleermuis. Dit gebeurt ook binnen Natuurpunt Velpe-Mene.

 

-

Op vrijdag 27 augustus gaat NATUURPUNT BOUTERSEM in het park van Kwabeek
(Vertrijk- Boutersem) op stap met de bat-detector op zoek naar vleermuizen.
We spreken af om 20u00 aan de hovenierswoning in het kasteelpark van Kwabeek,
Neervelpsestraat 11 - 3370 Boutersem voor een korte presentatie over vleermuizen,
een filmpje en een nachtvlinderval. Deze activiteit is tevens activiteit van de maand van
Natuurpunt Velpe-Mene.

Info: Luc Mesmans - 0479 99 17 27 -  luc.mesmans@telenet.be www.velpe-mene.be

Deelname: gratis voor leden en hun gezin; niet-leden: 1€

-

Jeugdauteur Marc De Bel is dit jaar peter van de Nacht van de Vleermuis. Hij is erg geboeid door deze nachtelijke fladderaars:

"Op mijn zoektochten naar exemplaren voor mijn verzameling dode ratten, botste ik vroeger in de kelders van oude, leegstaande huizen en boerderijen vaak ook op vleermuizen. Dode, maar gelukkig ook levende. Die harige mini-batmannetjes (en -vrouwtjes) hebben mij altijd erg gefascineerd en nog altijd kan ik bij het invallen van de schemering uren genieten van hun vliegkunsten boven mijn gazon en kikkerpoel. Uit beleefdheid piep ik dan zo hoog mogelijk terug."

Marc De Bel schreef ook een gloednieuw kriegelboek met als titel ‘De nacht van de vleermuis’ waarin de zusjes Kriegel weer te gekke avonturen beleven.

Alle kinderen die naar de Nacht van de Vleermuis komen, kunnen deelnemen aan een wedstrijd met een fantastische prijs: de peter van de Nacht van de Vleermuis zelf! Marc De Bel bezoekt de klas van de winnaar en komt verhalen vertellen. Daarnaast zijn er ook fantastische boekenpakketten te winnen voor elke leeftijd.

Meer info: www.natuurpunt.be/nachtvandevleermuis

Vrijdag 27 augustus, 20u00, Kasteelpark van Kwabeek (Vertrijk, vlak aan oprit E 40), Neervelpsestraat 11- 3370 Boutersem

Info: Luc Mesmans - 0479 99 17 27 -  luc.mesmans@telenet.be www.velpe-mene.be